آشنایی با انواع بدنه خودرو | سایز و کارایی آنها

اولین و مهم‌ترین قسمت هر خودرو که در مرحله اول به چشم می‌آید بدنه آن است. بدنه خودرو را می‌توانیم جزء اصلی‌ترین قسمت‌های اتومبیل معرفی کنیم که کلاس آن را نیز مشخص می‌کند. از ابتدای اختراع اتومبیل‌ها همواره بدنه آنها اهمیت داشته به همین دلیل نیاز است تا که خریداران با آشنایی با انواع بدنه خودرو، سایز و کارهای آنها بتوانند اتومبیل مناسب را بر اساس سلیقه و نیاز خود خریداری کنند. آشنایی با انواع بدنه خودرو | سایز و کارایی آنها باعث می‌شود تا بهترین تصمیم را برای خرید خودرو بگیرید.

البته توجه داشته باشید این تقسیم بندی‌ها زیاد دقیق نیست و در اغلب مواقع سلیقه خودروسازان نیز در تولید آن دخیل می‌شود. در این قسمت از سایت ایرانا تیونینگ در مورد آشنایی با انواع بدنه خودرو، سایز و کارایی آنها با شما صحبت می‌کنیم.

بررسی انواع بدنه خودرو بر اساس مولفه های مختلف

آشنایی با انواع بدنه خودرو | سایز و کارایی آنهاانواع بدنه خودرو به بر اساس فرم و کلاس

در زمان آشنایی با انواع بدنه خودرو، سایز و کارایی آنها معمولا اولین موردی که بررسی می‌شود بدنه خودرو بر اساس فرم و کلاس است. بررسی خودروها از نظر فرم بدنه به خودروسازان کمک می‌کند تا بتوانند اتومبیل‌ها را بر اساس کارایی و حالت ظاهری به مشتری معرفی کنند.

توجه داشته باشید این نوع دسته‌بندی قانون و قاعده خاصی ندارد و بسیاری از کمپانی‌ها در سراسر جهان و همچنین در کشور ایران بر اساس سلیقه خود ممکن است آن را تغییر دهند. در ادامه انواع بدنه خودرو را بر اساس فرم و شکل ظاهری به شما معرفی می‌کنیم:

  1. سدان

اولین مورد از آشنایی با انواع بدنه خودرو، سایز و کارای آنها مربوط به خودروهای سدان است. این اتومبیل‌ها جزء قدیمی‌ترین شکل‌های خودرو هستند که برخی مواقع به اتومبیل صندوقدار نیز شناخته می‌شوند. در این خودروها معمولاً ۴ یا ۵ صندلی وجود دارد و صندوق آنها به طور مجزا در پشت خودرو تعبیه شده است.

  1. استیشن

این خودرو اندازه کمی بیشتری داشته و صندوق عقب آن جادارتر است. در این نوع اتومبیل‌ها صندوق عقب تا سقف ادامه یافته و صندوق و شیشه عقب به طور یکپارچه به همدیگر متصل هستند.

  1. هاچ‌بک

این خودروها دارای فرم کوچکی هستند و صندوق عقب به همراه شیشه عقب به صورت یکجا بلند می‌شود. در این خودروها صندوق عقب مجزا وجود ندارد و معمولا از نظر فنی قوی‌تر هستند.

  1. کوپه

این نوع خودروها دارای بدنه‌ای با ساختار تخم مرغی و کمی محدب هستند؛ همچنین بدنه دو درب با سقف متحرک دارند. در زمان آشنایی با انواع بدنه خودرو، سایز و کارایی آنها می‌توان متوجه شد که خودروهای کوپه جزء خودروهای مجلل و لوکس به حساب می‌آیند.

  1. لیموزین

این خودروهای تشریفاتی فرمی‌ کشیده داشته و دارای ۴ یا ۶ درب هستند. علاوه بر این اندازه آنها بسیار بزرگتر از خودروهای معمولی بوده و فاصله محور آنها بیشتر از حالت معمول است.

  1. کارت

این مدل از اتومبیل‌ها بیشتر برای خودروهای مسابقه‌ای استفاده می‌شوند. این خودروها اندازه کوچک داشته و وزن کمی دارند همچنین تک سرنشین بوده و فقط می‌توان از آنها در جاده‌ها و مناطق مسابقه‌ای استفاده کرد.

  1. شاسی بلند یا SUV

اینا خودروها جزء شناخته شده‌ترین اتومبیل‌ها هستند که در زمان آشنایی با انواع بدنه خودرو، سایز و کارایی آنها بررسی می‌شوند. این خودروها که بین مردم بیشتر با نام شاسی بلند شناخته می‌شوند دارای دو نوع تک دیفرانسیل و دو دیفرانسیل هستند.

  1. ون

این مدل خودروها دارای اتاق بزرگ و ارتفاع فراوانی هستند و معمولاً برای حمل مسافر استفاده می‌شوند؛ در اغلب مواقع ون‌ها دارای ۵ تا ۷ ردیف صندلی هستند.

  1. پیکاپ

از این نوع خودروها معمولاً برای حمل بار در عقب استفاده می‌کنند کلاس پیکاپ در کشور ایران همان کلاس وانت است. این خودروها دارای ظاهری اسپرت بوده و معمولاً به دو صورت دو درب و چهار درب تولید می‌شوند؛ همچنین دارای ارتفاع زیادی نیز هستند.

بررسی انواع بدنه خودرو بر اساس مولفه های مختلف

آشنایی با بدنه خودرو از نظر سایز

برای آشنایی با انواع بدنه خودرو، سایز و کارایی آنها ابعاد و سایز نیز اهمیت ویژه‌ای دارد؛ به طور کلی خودروها از نظر سایز به صورت زیر تقسیم بندی می‌شوند:

  • خودروهای کوچک و مینی (سگمنت A)
  • خودروهای کوچک شهری (سگمنت B)
  • خانوادگی‌های کوچک (سگمنت C)
  • خانوادگی‌های معمولی (سگمنت D)
  • نیمه لوکس ( سگمنت E)
  • نیمه لوکس لوکس و مجلل (سگمنت F)
  • سگمنت M
  • سیگمنت S
  • سیگمنت J

آشنایی با انواع بدنه خودرو از نظر کارایی

خودروها بر اساس کارایی به دو دسته زیر تقسیم بندی می‌شوند که نیاز است شما در زمان آشنایی با انواع بدنه خودرو، سایز و کارایی آنها با این موارد آشنا شوید:

  1. خودرو تجاری

این خودروها معمولاً دارای بدنه قوی و بزرگ هستند و دارای مصارف تجاری می‌باشند. خودروهایی مانند کامیون، مینی بوس، وانت، اتوبوس و تریلی در این دسته قرار می‌گیرند.

  1. خودرو سواری

این نوع خودروها دارای بدنه با اندازه معمولی هستند و برای استفاده افراد عادی و کارهای روزمره مانند مصارف شخصی، تفریحی و ورزشی استفاده می‌شوند.

سخن پایانی

پس از آشنایی با انواع بدنه خودرو، سایز و کارایی آنها در صورتی که می‌خواهید مشکلات برای به وجود آمده برای خودروی خود را برطرف کرده و به دنبال یک مرکز تخصصی در زمینه تعمیر اتومبیل هستید، ما ایرانا تیونینگ را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

مرکز ما یکی از بهترین تعمیرگاه‌ها در زمینه ارائه تعمیرات تخصصی خودرو از جمله ریکاوری رنگ، پولیش بدنه، صافکاری و رفع عیوب به وجود آمده برای خودروهای لوکس و لاکچری است. از برخی مهم‌ترین خدمات تخصصی ایرانا تیونینگ می‌توانیم به تنظیم بالانس چرخ‌ها، آزمایش باتری، چکاپ سیستم برق، خدمات صافکاری و نقاشی مدرن و…. اشاره کنیم.

سوالات متداول

  1. اهمیت آشنایی با انواع بدنه خودرو، سایز و کارایی آنها چیست؟
    آشنایی با این موارد به خریداران کمک می‌کند تا بتوانند بر اساس سلیقه، بودجه و تعداد اعضای خانواده خودروی مناسب را خریداری کنند.
  1. خودروها از نظر کارایی به چند دسته تقسیم بندی می‌شوند؟
    در حال حاضر انواع خودروها از نظر کارایی به دو دسته تجاری و سواری طبقه‌بندی می‌شوند که هنگام خرید خودرو باید این موضوع را در نظر داشته باشید.
  1. آیا قانون و قاعده خاصی برای دسته‌بندی خودروها از نظر فرم و کلاس وجود دارد؟
    خیر؛ قانون خاصی در این مورد وجود ندارد و خودروسازان بر اساس سلیقه خود یا بر اساس میزان استقبال مشتری، فرم و ابعاد خودرو را طراحی و اجرا می‌کنند.
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
مایع سرامیکی هیبریدی | مزایا و ویژگی های آن
پوشش نانو سرامیک گرافن خودرو چیست؟

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست